Play doh lera

Play doh-lera är en rolig och formbar lera som är populär bland barn. Den finns i en mängd olika färger. Den är populär både hemma och på skolan. Play doh-lera är gjort av mjöl, salt, vatten, mineralolja och brorsyra.

Produkten kommer från början från Cincinnati, Ohio, USA där den ursprungligen användes för att att göra rent tapeter. Detta vara på 1930-talet. Någon kom sedan på idén att använda Play doh-lera i skolan, och i mitten av 1950-talet så började företagen att marknadsföra och leran runt om på Cincinnatis skolor. Vid en utbildningsmässa 1956 så började man för första gången sälja leran till en bredare allmänhet. Sedan gjordes också reklamfilmer för leran som sändes i barn-TV i USA, och då började försäljningen att öka rejält.

Leran är idag populär runt om i stora delar av världen och 2003 var Play doh med på listan över ”Århundradets leksaker” som Toy Industry Association publicerade. Play doh-lera levereras oftast i små burkar med olika färg på locket beroende på vilken färg leran har.

Med Play doh-lera kan man skapa de mest fantastiska och kreativa kreationer. Kombinera och färger och former och sätt samman allt från gubbar, djur, figurer och växter till mat, glassar, bokstäver och så vidare.

Modellera

Tillbehör till Play doh lera

Till Play doh-lera kan man också köpa till tillbehör som man kan bearbeta leran med. Detta ger ännu fler möjligheter. Tillbehören är ofta gjorda i plast och kan till exempel vara små verktyg som man kan strimla leran med eller rulla den till perfekt cirkulära bollar. Det finns också enkla ”matberedare” för Play doh-lera och man kan med fördel leka med leran tillsammans med till exempel plasttallrikar, plastgafflar, plastknivar och plastskedar. Perfekt om man vill leka matlagning eller restaurang. Det går att skapa glassar, hamburgare, köttbullar, spaghetti – ja egentligen vilken form av låtsasmat som helst. Bara fantasin sätter gränser för vilka lekar som går att leka med Play doh.

Leran är mycket lättarbetad och kladdar inte. Det finns hela set man kan köpa med lera och tillbehör, t.ex. restaurangkittet, eller pizzakittet eller kittet med kakor och bullar. Barn som gillar att leka rollekar brukar ofta uppskatta Play doh-leran eftersom den ger fantasin en skjuts och kan sätta fart både på mamma-pappa-barn-lekar och matlekar. Låt ditt barn få leka och lära med hjälp av leran och du ska se att ditt barn kommer att utvecklas i sin lek.

Comments are closed.