Keramikverktyg

Att jobba med keramik kan vara en utmaning och det är inte bara enkelt. Men träning ger färdighet och om du försöker och försöker så kommer du säker att bli nöjd med slutresultatet till slut.

Till din hjälp kan du behöva en rad olika verktyg. Verktygen hjälper dig att prestera bättre och ger ett bättre resultat. Chanserna att det blir roligare att jobba med keramik ökar och chanserna att du blir nöjd med ditt resultat ökar också. Med hjälp av olika keramikverktyg kan du göra ett mer precist arbete och det blir enklare att jobba med detaljer och förfina dina skapelser.

Det är ofta en god investering att satsa på olika hjälpmedel för sitt arbete med keramik. Det är sällan man ångrar det och kostnaden för dessa verktyg är sällan särskilt hög om man tänker på hur mycket det kan höja kvaliteten på resultatet. Du finner keramikverktyg i de allra flesta mer välsorterade hobbybutiker eller i andra butiker med material för hantverk. Det kan vara en god idé att inventera butikerna för att se vad som finns – kanske finns det något verktyg som du inte kände till som kan hjälpa dig i ditt arbete med något moment som du upplever som extra svårt.

Det stora utbudet gör att det brukar finnas något verktyg för de flesta som kan hjälpa till vid något moment i processen. Det finns en mängd olika typer av verktyg att köpa in när det gäller att jobba med keramik.

Det finns till exempel olika typer av handverktyg. För att nämna några: mudtools, drejsken, modellerpinnar, slingor, avdrejning, svampar, knivar och skydd. Det finns också olika typer av penslar. Ska du till exempel applicera glayr på en keramikkruka, vas eller liknande kan du behöva en glasyrpensel. Det finns också stämplar i olika format, till exempel trästämplar och stämpelset med bokstäver. Förutom dessa verktyg kan du även behöva ett mer eller mindre stort sprutskåp med eller utan fläkt, slang till sprutskåp, spännband till avsloppsslang, filter till sprutskåp, handglasyrspruta, sprutpistol till glasyr med nippel, slamavskiljare m.m. Ett annat bra tillbehör som brukar komma till användning är en riktigt bra och anpassad våg.

Lista på keramikverktyg:Keramikverktyg

Handverktyg

Mudtools

Drejsken

Modellerpinnar

Slingor

Avdrejning-Skulptering

Svampar

Knivar & Håltagning

Skydd

Penslar

Glasyrpensel

Stämplar

Trästämplar

Stämpelset

Kavaletter

Vågar

Sprutskåp & Tillbehör

Handglasyrspruta

Sprutpistol till glasyr med nippel

Slamavskiljare

Comments are closed.